Költöznék
www.koltoznek.hu 

 

 Segítség az oldal használatához

Segítség az oldal használatához

Első nekifutásra vessük össze, hogy mit tud nyújtani ez az oldal, és mit nem:

Ebben tud segíteni Ezeket nem nyújtja
A felmondandó szolgáltatások összeírása. Hitelügyintézés.
Azon szolgáltatások összeírása, ahol a címváltozást be kell jelenteni. Ingatlanközvetítés.
A szükséges új szerződések összeírásában. Lakásfelújítás.
Hitelügyintéző ajánlásában. Költöztetés.
Ingatlanközvetítő ajánlásában. (Fejlesztés alatt)  
Lakásfelújítást végző vállalkozás, iparos ajánlásában. (Fejlesztés alatt)  
Költöztető cég ajánlásában. (Fejlesztés alatt)  
Az előzőek segítségével a költségek csökkentésében.  

 

A site javasolt alkalmazása:

Érdemes felkeresni akár már két hónappal a tervezett költözés (ingatlan értékesítés, vásárlás) előtt. Ekkor máris át lehet tekinteni az ajánlásokat, le lehet tölteni a táblázatokat. A legfontosabbak kitöltését el lehet kezdeni. (Az óraállások még nem írhatók be!)

Egy későbbi alkalommal, még jóval a költözés előtt ajánlatos újból, de már teljesebb részletességgel áttekinteni a tárolt egész anyagot. Abba a menüpontba is érdemes bemenni, amire először nem gondol. Lehet, hogy közben jut eszébe, hogy aktuális az Ön számára.
Ezt az átfutási lehetőséget jó, ha a család (költözködő) minden tagja, az olvasni tudó gyerek is megkapja.

Költözés előtt a legfontosabb azoknak a feljegyzése, amiket fel kell mondani. Adott esetben, ha kimarad valami, később már kára is keletkezhet, bonyolultabbá válhat az intézkedés. Amennyiben mindent összeír elég korán, költözéskor sokkal könnyebb lesz az ügyintézés, kevésbé marad ki elintézendő anyag.

Ajánlott költözés után (amikor már kissé lenyugodtak a kedélyek) visszatérni, újból áttekinteni, hogy meg lehessen nyugodni: sikerült elintézni a teendőket.
Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy teljességre az oldalon nem lehet törekedni, könnyen akadhat olyan bejelenteni való, ami innen kimaradt. (Ezt megírhatja, amennyiben másoknak is fontos lehet, felkerülhet az oldalra.)

 

Felhasználási feltételek:

1. A szerződés tárgya 

A jelen szerződés (Szerződés) a Mikes Gábor e.v. érdekeltségébe tartozó www.koltoznek.hu Weboldal használatára vonatkozó feltételeket tartalmazza.

2. Szerződő felek

 

Jelen szerződés a Mikes Gábor e.v. (továbbiakban üzemeltető) és az általa üzemeltetett www.koltoznek.hu (továbbiakban Weboldal) oldalt látogató felhasználó (továbbiakban Felhasználó) között jön létre a weboldal felhasználásának feltételeiről.

3. A szerződés hatálya

Felhasználó a Weboldal használatának megkezdésével elfogadja a jelen Szerződés feltételeit. Amennyiben Felhasználó a Szerződés rendelkezéseibe ütközően vagy egyébként visszaélésszerűen használja a szolgáltatást, az üzemeltető jogosult a Felhasználó hozzáférési jogait felfüggeszteni, megszüntetni, továbbá az általa közzé, vagy elérhetővé tett tartalmat előzetes értesítés nélkül törölni, valamint érdekeit jogi úton érvényesíteni.

4. Adatvédelem

 

4.1 Személyes adatok kezelése

A Weboldalon található tartalomnak két része van. A Weboldal nagyobb részét a Felhasználó ingyenesen kód nélkül vagy jelenleg szintén ingyenesen az e-mail címének megadásával látogathatja, bármilyen egyéb személyes adat megadása nélkül. A Weboldal egyes részeinek hozzáféréséhez és az üzenőfalra (jelenleg szünetel) történő kiíráshoz kód szükséges, melyet aktíválni kell.(az e-mail megküldésével a kód elküldésre kerül). A Felhasználónak a kód igénylése során olyan információt (e-mail) kell megadnia, mely személyes adatnak minősül. Az üzemeltető , mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva kezeli és tartja nyilván a Felhasználói adatokat.

A kód igénylése során tudomására jutott személyes adatokat az Üzemeltető nem teszi – a Felhasználó jóváhagyása nélkül – harmadik fél számára hozzáférhetővé, kivéve a jogszabályi kötelezés illetve a hatósági eljárás eseteit. A Felhasználó által ezen szolgáltatás igénybevétele során az interneten közzétett adatokért az Üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal.

Amennyiben az Üzemeltető szolgáltatás-kínálatának bővítése ezt szükségessé teszi, tájékoztató anyagokat, hírlevelet küld ki Felhasználóinak. 

A hírlevélről leiratkozni a kiküldött levélben levő linkre kattintva lehetséges. A leiratkozás legkorábban az oldal használatát követő 63. napon (2 hónap után) lehetséges. 

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-61151/2012.  

4.2 Statisztikai célú adatgyűjtés a Felhasználói aktivitásról

Az Üzemeltető automatikusan regisztrálja a Felhasználók IP-címét, az általuk használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezeket az információkat kizárólag összesített és feldolgozott (aggregált) formában hasznosítja az Üzemeltető, szolgáltatásai esetleges hibáinak kijavítása, minőségük javítása érdekében és statisztikai célokra.

4.3 Jogsértés és jogorvoslat

A Felhasználónak joga van tájékoztatást kérni az Üzemeltetőtől adatai kezelésével kapcsolatban, valamint hogy jelezze az Üzemeltető felé, ha adatainak kezelése jogsértő bármilyen formában. A Felhasználónak lehetősége van arra is, hogy jogsérelem vagy annak gyanúja esetén panaszával az adatvédelmi biztoshoz forduljon.

Amennyiben a Felhasználó a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, az Üzemeltető jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítésre. Az Üzemeltető ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

A Weboldalt az Üzemeltető megbízásából moderátorok felügyelhetik; a moderálás célja a kulturált hangnem és a szolgáltatás, üzenőfal zavartalan működésének biztosítása. A moderátorok és az Üzemeltető jogosultak egyes üzenőfal hozzászólás törlésére, ugyanakkor munkájukat eseti jelleggel, a kizárólagosság igénye nélkül végzik. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a moderálás elégtelenségéből adódó kárért vagy kényelmetlenségért. A törlések során a moderátorok nem jogi fórumként járnak el, de amennyiben olyan hozzászólással vagy tartalommal találkoznak, amely feltehetően jogsértő, azt jogosultak előzetes értesítés nélkül eltávolítani. Ezen (valamint a következőkben felsorolt) okokból adódó törlések esetén kártérítés nem jár.

Az üzenőfalon, hirdetésekben nem szerepelhet olyan tartalom, amely:

  • jogszabályba, különösen a reklámtörvény tilalmaiba ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül;

  • szerzői jogokat (különösen jogvédett termékek (CD, DVD, VHS, CD-ROM) másolatai), személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért;

  • erőszakra, jogszabálysértésre buzdít, illetve a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra ösztönöz, önkényuralmi jelképeket tartalmaz;

  • félelemérzetet kelt;

  • amely a gyermek- és fiatalkorúaknak szól, és fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésüket károsíthatja, így különösen, ha a gyermek- és fiatalkorúakat veszélyes, erőszakos, továbbá a szexualitást hangsúlyozó helyzetben mutatja be; tapasztalatlanságuk vagy hiszékenységük kihasználásával közvetlen felszólítást tartalmaz arra, hogy a felnőtt korúakat áru vásárlására ösztönözzék;

  • ia valóságnak vélhetően nem megfelelő adatokat tartalmaz;

  • társkeresés, partner keresés

Felhasználó tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető Weboldalán a Felhasználó által elhelyezett (vagy adott) adatok, anyagok, információk tartalmáért a Felhasználó felelősséggel tartozik, valamint az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.

4.4 Szerzői jogok

A Felhasználók által elküldött üzenetek tartalmát az Üzemeltető nem ellenőrzi, így ezekért nem vállal felelősséget. Amennyiben az Üzemeltető tudomására jut, hogy a Felhasználók által a Weboldalra feltöltött üzenetek harmadik fél személyiségi vagy szerzői jogait sértik, ezeket azonnal eltávolítja és a tartalom elhelyezőjétől kára megtérítését követelheti.

A Felhasználók elfogadják, hogy a Weboldalra elküldött tartalmakat az Üzemeltető felhasználhatja nyomtatott vagy egyéb online kiadványokban.
A Weboldalon, az Üzenőfal kivételével található tartalom az Üzemeltető szellemi tulajdonát képezi és az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel. A Weboldal egyes részeit, különösen a letölthető táblázatokat Felhasználó kizárólag saját felhasználás céljából a merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, ám ebben az esetben sem válik jogosulttá a tartalom terjesztésére, fénymásolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba történő hozatalára. Felhasználó nem jogosult továbbá a lementett Weboldalról, táblázatokról a jelen Jogi közleményekre és adatvédelmi politikára utaló, valamint az oldal reklámozását jelentő link eltávolítására. A fentiektől eltérni csak az Üzemeltetővel kötött írásbeli szerződés alapján és kizárólag az Üzemeltetővel szerződő fél jogosult. Ezen feltételek megsértése esetén az Üzemeltető a jogsértéssel való felhagyást és kárának megtérítését követelheti.

A nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra a nyilvános közlésekre érvényes jogszabályok az irányadóak (1986. évi II. törvény, 1978. évi IV. törvény).

A koltoznek.hu domainek az Üzemeltető javára bejegyzett domain nevek. Ezen jogvédett nevek vagy a hozzájuk a megtévesztésig hasonló nevek illetve kifejezések harmadik személyek által történő bármilyen használata az Üzemeltető jogait sérti, melynek elhárítása és kárának megtérítése érdekében az Üzemeltető jogosult minden szükséges jogi lépést megtenni.

A Weboldal bannerét, linkjét Felhasználó saját oldalaira elhelyezheti (pozitív célzattal) az Üzemeltető értesítése mellett. Amennyiben a Felhasználó oldala sérti az Üzemeltető érdekeit vagy a színvonala nem megfelelő, az Üzemeltető kérésére a Felhasználó köteles eltávolítani a bannert, a linket. Ez vonatkozik bármely más oldal üzemeltetőjére.

 

5. Felelősség kizárás

Az oldalon megjelent hirdetések, üzenetek tartalmáért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Az elhelyezett fizetett politikai hirdetések nem tükrözik az Üzemeltető véleményét. A hirdetések közzétételekor az Üzemeltető teljes mértékben a gazdasági reklámtevékenységről szóló 1997. évi LVIII. törvény rendelkezései szerint jár el.


A Weboldalak tartalma kizárólag tájékoztató jellegű. A tartalom pontosságának, teljességének esetleges hiányából eredő közvetlen vagy közvetett károkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget.


A Weboldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az Üzemeltető tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés más személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül az Üzemeltető az általa használt linkek illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.

6. A Jogi Közlemények és az Adatvédelmi Politika módosításai


Amennyiben jelen dokumentumot az Üzemeltető a jövőben módosítaná, a változásokat a Weboldalon megfelelően közzéteszi.

 

 

 

 

   

Nyitó oldal    E-mail

Az oldalt szerzői jog védi, másolása nem megengedett!
© 2000 -